ua en ru

Україна отримає 15 млн доларів прямих інвестицій

Україна отримає 15 млн доларів прямих інвестицій Фото: IFC вкладе в Україну 15 млн долларів (ifc.org)

Кошти будуть спрямовані на підтримку малого та середнього бізнесу

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) прийняла рішення інвестувати в Україну 15 млн доларів прямих інвестицій. Про це йдеться у повідомленні корпорації.

Згідно з повідомленням, корпорація має намір вкласти зазначені кошти на підтримку малого та середнього бізнесу. Зокрема, інвестиції будуть спрямовані в швидкорослі, орієнтовані на експорт компанії в сфері IT, легкої промисловості та агробізнесу.

"Ці інвестиції забезпечать такий необхідний зростання капіталу для МСП України, що, в свою чергу, створить робочі місця і стимулюватиме інновації", - сказав Джейсон Пеллмар, регіональний глава IFC в Україні та Білорусі.

IFC, член групи Світового банку, є найбільшим світовим інститутом розвитку, орієнтованим на приватний сектор на ринках, що розвиваються.

Працюючи з більш ніж 2 тис. компаній по всьому світу, корпорація використовує свій капітал, досвід та вплив для створення ринків і можливостей в самих складних регіонах світу.

В 2008 фінансовому році IFC надала довгострокові фінансові кошти в розмірі 19 млрд. доларів для країн, що розвиваються, використовуючи потенціал приватного сектора.

Нагадаємо, глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман заявив, що капітальні інвестиції збільшилися на 21%.