ua en ru

Навчання "Захід-2017": у комітеті ВР з нацбезпеки заявили про готовність до провокацій РФ

Навчання "Захід-2017": у комітеті ВР з нацбезпеки заявили про готовність до провокацій РФ Фото: Іван Вінник (УНИАН)

Навчання "Захід-2017" несуть загрозу Україні з точки зору скупчення великої кількості озброєння і техніки

Російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" несуть загрозу Україні з точки зору скупчення великої кількості озброєння і техніки. Про це сьогодні після закритого засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони журналістам повідомив його секретар, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, передає кореспондент РБК-Україна.

"З точки зору того скупчення військової техніки і солдат, засобів, які там знаходяться, так, безумовно, це є загроза Україні", - заявив Вінник.

Разом з тим нардеп висловив сумніви щодо можливості застосування військової техніки проти України з північно-західного напрямку, адже подібна провокація може стати приводом для посилення антиросійських санкцій. За словами Вінника, Україна готова до першочергових заходів у разі провокацій під час проведення навчань на території Білорусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що начальник Генштабу Збройних сил Білорусі Олег Бєлоконєв відкидає заяви про те, що спільні білорусько-російські військові навчання "Захід-2017" можуть бути використані для нападу на Україну.

За його словами, до 30 вересня особовий склад, озброєння, військова та спеціальна техніка ЗС Білорусі повернуться в місця постійної дислокації, а угруповання військ РФ повернуться на свою територію.