ua en ru

Україна і Польща розширять залізничне сполучення, - Омелян

Україна і Польща розширять залізничне сполучення, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Наразі опрацьовують два проекти

Україна та Польща ведуть роботу над розширенням залізничного сполучення. Про заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з його польським колегою Анджеєм Адамчиком у місті Криниця-Здруй, йдеться у повідомленні прес-служби Мінінфраструктури.

Повідомляється, що наразі опрацьовують два проекти.

"Пряме залізничне сполучення між Україною і Польщею, започатковане 2016 року, - приклад успішної реалізації українсько-польських проектів. І наразі обидві країни активно працюють над розширенням залізничного сполучення між Україною і Польщею", - зазначив Омелян.

Він зазначив, що наразі триває робота над двома проектами: відновлення функціонування залізничного сполучення за напрямком Перемишль - Мальховіце - Нижанковичі та започаткування регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом та Любліном.

Також повідомляється, що сторони домовилися провести у жовтні цього року засідання двосторонньої робочої групи у Львові щодо розширення залізничного сполучення між країнами.

Нагадаєм, раніше повідомлялося, що лоукостер Wizz Air заявив про відкриття нового маршруту Харків-Катовіце (Польща).

З Харкова у Катовіце можна буде долетіти за 15 євро.

Також повідомлялося, що з жовтня Wizz Air запустить чотири нових маршруту з аеропортів Львову і Харкова. Зокрема, з 28 жовтня, запустять рейси з Харкова у Вроцлав і Гданськ (Польща). Рейси будуть виконуватися двічі на тиждень - по середах і неділях.