ua en ru

Україна та Польща підпишуть договір про кредит на 100 млн євро 9 вересня

Україна та Польща підпишуть договір про кредит на 100 млн євро 9 вересня Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Польща виділить Україні кредит на умовах пов'язаної допомоги

В рамках візиту в Польщу 9 вересня делегації Кабінету міністрів України планується підписання договору на надання кредиту у розмірі 100 млн євро на умовах пов'язаної допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Повідомляється, що у Варшаві заплановані зустрічі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з польською колегою Евою Копач і Президентом Анджеєм Дудою. Лідери обговорять комплекс політичних, економічних і гуманітарних питань стратегічного партнерства двох держав, а також співробітництва у справах про встановлення миру і безпеки в регіоні.

"Йтиметься, зокрема, про подальше залучення досвіду Польщі в реалізації програми внутрішніх державних реформ, які здійснюються урядом України, нарощування обсягів взаємної торгівлі, розвиток транскордонної інфраструктури, співробітництво в енергетичній сфері", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у Варшаві планується підписання договору між урядами України та Польщі про надання кредиту у розмірі 100 мільйонів євро на умовах пов'язаної допомоги, яким передбачається надання коштів для фінансування проектів розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів.

Також повідомляється, що 10 вересня делегація відправиться в Словаччину.

Нагадаємо, Німеччина виділила Україні 200 млн євро кредиту на підтримку ФГВФО.