ua en ru

Україна і Польща підписала новий газовий контракт

Україна і Польща підписала новий газовий контракт Ілюстративне фото (poland.gov.pl)

Договір передбачає поставку понад 200 млн куб. м газу

Енергетична польська компанія Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) підписала контракт з Energy Resources of Ukraine на поставку газу оператору газотранспортної системи "Укртрансгазу". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

Повідомляється, що договір передбачає постачання понад 200 млн куб. м газу з жовтня 2018 року по 1 травня 2019 року. Сировина буде використовуватися для власних потреб "Укртрансгазу".

За словами віце-президента PGNiG з комерційних питань Мачея Воняка, компанія пропонує клієнтам газ з різних джерел і напрямків, включаючи ЗПГ з Катару, США або Норвегії, газ з європейських ринків і газ, який видобуває PGNiG в Польщі.

Нагадаємо, в кінці серпня повідомлялося, що PGNiG бере участь чергових переговорах щодо постачання газу в Україну.

Раніше Стокгольмський арбітраж в проміжному вирішенні постановив, що польська нафтогазова компанія PGNiG має право вимагати від російського газового монополіста "Газпром" зниження ціни на газ. Зазначалося, що суд визнав аргументи PGNiG і постановив, що є передумова, що дає право PGNiG вимагати зниження ціни. Протягом багатьох років "Газпром" відкидав можливість зміни ціни, тому ціна контракту значно перевищувала ціни на європейських ринках.