ua en ru

Україна і Польща домовилися підвищити рівень комісії зі співпраці у питаннях історії

Україна і Польща домовилися підвищити рівень комісії зі співпраці у питаннях історії Фото: Петро Порошенко та Анджей Дуда (president.gov.ua)

Комісію підвищено до рівня віце-прем’єрів

Україна і Польща домовилися підвищити до рівня віце-прем’єр-міністрів комісію зі співпраці у історичних питаннях. Про це у Харкові заявив президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко повідомив про досягнуту домовленість з Дудою підвищити рівень комісії зі співпраці у історичних питаннях до рівня віце-прем’єр-міністрів. Передбачається, що українську сторону буде представляти віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

"Впевнений в тому, що ми зможемо продемонструвати достатньо швидкий і значний прогрес у цьому напрямку. Ми очікуємо, що комісія збереться найближчим часом і внаслідок ефективної розмови, ми зможемо нарешті дати "зелене світло" процесу наукового вивчення, ексгумації, збереження пам’ятників, недопущення вандалізму, а також для того, щоб прибрати будь-які чутливі моменти з нашої співпраці", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що від історичних конфліктів між Україною та Польщею виграє тільки РФ.