ua en ru

Порошенко заявив, що від історичних конфліктів між Україною та Польщею виграє тільки РФ

Порошенко заявив, що від історичних конфліктів між Україною та Польщею виграє тільки РФ Фото: Анджей Дуда та Петро Порошенко (president.gov.ua)

Будь-яка руйняція пам‘ятників є вандалізмом, що непрепустимо

Історичні конфлікти між Україною та Республікою Польща є вигідними лише для Російської Федерації (РФ). Про це сказав президент України Петро Порошенко під час зустрічі із президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає прес-служба глави держави.

"Будь-яка руйнація пам‘ятників є вандалізмом, що неприпустимо. Від історичних конфліктів між Україною та Польщею виграє лише одна сторона - Росія", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 13 грудня 2017 року, у Харкові проходить зустріч президента України Петра Порошенка з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Під час зустрічі Порошенко наголосив, що розбіжності з історичних питань не мають впливати на стратегічне партнерство України та Польщі. "Історії ми не змінимо, а майбутнє можемо змінити", - заявив Порошенко.

Раніше глава політичного кабінету Міністерства закордонних справ Польщі Ян Паріс заявив, що Україна нібито фальсифікує історію і переслідує польську меншість, а українські чиновники мають неправильне уявлення про Польщу.