ua en ru

Україна і Польща домовилися про перші дозволи на автоперевезення в 2019

Україна і Польща домовилися про перші дозволи на автоперевезення в 2019 Ілюстративне фото (voladm.gov.ua)

Рішення про встановлення остаточної квоти буде прийняте у першій половині 2019 року

Україна і Польща домовилися про попередній обмін 160 тисяч дозволів на автоперевезення в 2019 році. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

Як зазначається, сторони проведуть чергове засідання змішаної комісії у першій половині 2019 року, де і буде прийнято рішення про встановлення остаточної квоти.

Зокрема, універсальних дозволів категорії Євро-1, Євро-2 і Євро-5 - по 10 тис. кожних, Євро-3 - 50 тис., Євро-4 - 20 тис., а транзитних категорії Євро-3 - 25 тис. і Євро-5 - 35 тис.

Згідно з повідомленням, Україна також домовилася про отримання від Польщі додатково на цей рік ще 10 тис. дозволів (8 тис. транзитних і 2 тис. універсальних), що збільшить їхню кількість до 216,5 тис.

Окрім того, у міністерстві зазначили, що польська сторона знову наполягала на зменшенні квоти 2019 року до 130 тис., проте це не відповідає потребам українських перевізників.

Нагадаємо, Україна і Чехія домовились збільшити квоту на автоперевезення. Так, квота двосторонніх дозволів для українських автоперевізників на перевезення в/з Чехії в 2019 році буде збільшена на 2 тис. штук.

РБК-Україна також писало, що Литва надала Україні доступ на рік до європейської бази даних, яку будуть використовувати для перевірки законності ввезення авто на європейських номерах в Україну, а також чи не перебуває авто у розшуку.