ua en ru

Україна політизує ситуацію навколо загибелі чотирьох українських рибалок в Азовському морі, - МЗС Росії

Міністерство закордонних справ Росії вважає, що Україна політизує ситуацію навколо загибелі чотирьох українських рибалок в Азовському морі. Про це на брифінгу у четвер повідомив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич, передає радіо "Свобода".

"Зараз питанням впритул займаються прокуратури двох держав. На жаль, інцидент з такими важкими наслідками дуже політизують в Україні", - повідомив дипломат.

Водночас в МЗС РФ висловили сподівання, що це питання вдасться вирішити без шкоди для відносин між Росією і Україною.

"Дуже сподіваюся, що через ці контакти, через цей діалог вдасться вирішити це без шкоди нашим братським стосункам з Україною", - підкреслив Лукашевич.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка, сталося зіткнення українського баркаса і катери берегової охорони прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо громадян України, одного вдалося врятувати. При цьому один українець, який вижив під час інциденту, досі перебуває на території РФ, де його звинувачують у браконьєрстві. При цьому МЗС України продовжує вимагати від РФ повернення українського рибака на батьківщину.