ua en ru

МЗС продовжує вимагати від РФ повернення українського рибака на батьківщину

Міністерство закордонних справ України (МЗС) продовжує вимагати від Росії повернення моряка Олександра Федоровича, постраждалого в інциденті в Азовському морі. Про це на брифінгу в МЗС України заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російська сторона надала нам додаткові роз'яснення (щодо інциденту з моряками в Азовському морі). Враховуючи те, що МЗС України контролює розслідування, це питання на особливому контролі, ми розраховуємо, що російська сторона зробить все можливе для зміни запобіжного заходу стосовно нашого моряка Федоровича", - заявив Перебийніс.

Він також повідомив, що український консул щотижня відвідує українського громадянина: "Стан його здоров'я задовільний, враховуючи післяопераційний період. Йому була зроблена складна операція... Ми просили російську сторону змінити запобіжний захід, звільнити його на поруки. Але це наше прохання не було задоволено. МЗС України і далі буде домагатися повернення нашого громадянина додому, в Україну для забезпечення тут відповідного лікування".