ua en ru

Україна показала в 2013 р. менше економічне зростання, ніж мала потенціал, - СБ

Україна за результатами 2013 р. показала менше економічне зростання, ніж мала потенціал.

Україна за результатами 2013 р. показала менше економічне зростання, ніж мала потенціал. Про це сьогодні під час презентації звіту "Проблеми та перспективи розвитку приватного сектору в Україні" повідомив директор представництва Світового банку (СБ) в Білорусії, Молдові та Україні Чімяо Фан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна, і це нас не дивує, показала менше економічне зростання, ніж сусідні країни, в порівнянні...з країнами інших регіонів. Але що найбільш важливо - Україна показала менше економічне зростання, ніж можливості її потенціалу", - зазначив директор.

За його словами, повільне економічне зростання зумовлено повільним зростанням приватного сектору, зокрема малого і середнього бізнесу

"Це уповільнене економічне зростання можна пояснити повільним зростанням приватного сектору, зокрема відсутністю малого і середнього бізнесу. Таке незначне зростання приватного сектору є результатом слабкого регуляторного середовища", - додав Чімяо Фан.

Зокрема, він відзначив такі чинники, як недостатній доступ до фінансування, зокрема для малого і середнього бізнесу, а також нестача конкурентності.

"І в сукупності ці фактори є результатом олігархічної економічної структури в економіці. Всі ці фактори базуються на проблемі з корупцією, на проблемах з непослідовним провадженням законів в цій краіні", - повідомив він.

По словам Чімяо Фан, Україна вже багато років знаходиться в кризі.

"Поточка криза демонструє глибину структурних проблем в Україні. З моєї точки зору, поточна криза - це відображення багатьох вкоріненних структурних проблем. Для того, щоб повністю розкрити потенціал приватного сектору, особливо малого і середнього бізнесу, вкрай необхідно впроваджувати комплексні структурні реформи та мати для цього політичну волю", - додав він.