ua en ru

Україна підписала контракт з Індією щодо переобладнання військових кораблів

Україна підписала контракт з Індією щодо переобладнання військових кораблів Фото: ДК "Укроборонпром"

Програма передбачає переобладнання маломірних кораблів індійського військового флоту

Україна підписала військовий контракт з Індією щодо виготовлення силових установок для кораблів. Програма передбачає переобладнання маломірних кораблів індійського військового флоту і буде реалізована протягом 2016-2017 років, йдеться у повідомленні прес-служби ДК "Укроборонпром".

Як зазначається, виготовлятиме силові установки для кораблів індійських ВМС державне підприємство "Зоря" - "Машпроект", яке входить до складу ДК "Укроборонпром". Відповідний контракт підприємство підписало з Міністерством оборони Республіки Індія.


Повідомляється, що контракт укладено в рамках програми заміни двигунів і редукторів, які виробили повний ресурс і мають бути виведені з експлуатації.

"ДП "Зоря" - "Машпроект" успішно співпрацює з індійською стороною за низкою проектів. Вже 30 кораблів військово-морських сил Індії оснащені двигунами нашого виробництва. Незабаром ми почнемо реалізовувати програму капітальних ремонтів двигунів, що знаходяться в експлуатації на індійських кораблях. Ми маємо великі перспективи розширення нашої співпраці. Впевнений, що попереду ще багато цікавих взаємовигідних контрактів", - сказав директор українського підприємства Костянтин Картошкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник міністра оборони Малайзії Мохд Джохари Бахарум запропонував "Укроборонпрому" співпрацювати у галузях виробництва бронетехніки і протитанкового озброєння.