ua en ru

Україна підписала нову декларацію про торгівлю в рамках СОТ

Україна підписала нову декларацію про торгівлю в рамках СОТ Фото: СОТ (un.org)

Декларацію підписали понад 100 країн

Україна приєдналась до Декларації про торгівлю та розширення прав і можливостей жінок в економічній сфері. Документ підписано у рамках конференції міністрів Світової організації торгівлі (СОТ) у Буенос-Айресі, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

"Понад 100 країн-учасниць декларації, в тому числі й Україна, погодилися співпрацювати над тим, щоб торговельна політика країн була більш відповідальною щодо гендерних питань", - йдеться у повідомленні.

Для реалізації декларації визначено 5 кроків, серед яких обмін досвідом щодо правил та програм для заохочення участі жінок у національних та міжнародних економічних. Наступним кроком є поширення інформації про кращі практики проведення гендерного аналізу торговельної політики та моніторингу їх наслідків.

Крім того, країни-учасниці декларації обмінюватимуться методами усунення бар'єрів для залучення жінок до економічної діяльності та новаціями для впровадження відповідальної гендерної політики в економіці. Результатом декларації має стати співпраця жінок в економічній сфері із СОТ.

Нагадаємо, у червні 2017 року Швеція виділила Україні п’ять мільйонів євро на забезпечення комплексного національного механізму впровадження гендерної рівності у галузевих реформах держави.