ua en ru

Україна підготувала контракт з ОБСЄ про утилізацію ракетного палива меланж

Міністерство оборони України підготувало контракт з ОБСЄ на утилізацію чергової партії небезпечного компоненту ракетного палива - меланжу. Про це повідомив сьогодні директор департаменту утилізації оборонного відомства Юрій Бровченко на прес-конференції, повідомляє прес-служба Мінобороні Україні. Роботи планується розпочати в кінці року і завершити на початку 2011 р.

На кошти ОБСЄ меланж буде вивезений з складу ракетного палива поблизу міста Радехів Львівської області до кінця 2010 р. - початку 2011 р.
Ю.Бровченко нагадав, що на першому етапі спільного проекту в 2009-2010 рр. було вивезено на утилізацію 3,15 тис. т токсичної речовини зі сховищ в Івано-Франківській, Вінницькій і Львівській областях. Ставиться завдання повністю ліквідовувати всі запаси компонентів ракетного палива.
Міноборони нагадує, що на сьогодні на 4 складах зберігається близько 13 тис. т меланжу. Витрати Міноборони на ці цілі перевищують 1 млн дол. на рік. Меланж знаходиться на зберіганні вже 15-20 років, що втричі більше допустимого терміну.
В найближчий час Кабмін України планує прийняти державну програму утилізації компонентів ракетного палива.