ua en ru

Україна подала позов до ЄСПЛ проти РФ

Україна подала до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Російської Федерації (РФ).

Україна подала до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба ЄСПЛ.

"Спрямована прохання щодо того, що Уряд Російської Федерації має утриматися від заходів, які можуть загрожувати життю і здоров'ю цивільного населення на території України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, враховуючи, що "нинішня ситуація породжує постійну небезпеку серйозних порушень Європейської Конвенції, президент третього відділення суду вирішив застосувати правило 39... для запобігання таких порушень і... президент закликає обидві договірні сторони утримуватися від прийняття будь-яких заходів, зокрема, військових дій, які можуть спричинити порушення Конвенції прав цивільного населення, в тому числі їх життю і здоров'ю".

ЄСПЛ повідомляє, що заяву уряду України проти Російської Федерації було подано 13 березня 2014 у відповідності зі статтею 33 (Міждержавні справи) Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄСПЛ розгляне питання про відповідальність Росії за викрадення людей на території України.