ua en ru

Україна планує створити трибунал для Путіна: в ОП розповіли деталі

Україна планує створити трибунал для Путіна: в ОП розповіли деталі Фото: Україна планує створити трибунал для Путіна (president.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Україна має намір заснувати одноразовий міжнародний трибунал для суду над Володимиром Путіним і його найближчим оточенням. Таким чином вдастья прискорити процес притягнення їх до відповідальності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов під час зустрічі з іноземними журналістами у четвер, 21 липня, пояснив, що акт агресії, за яким буде порушено додаткове провадження, легко довести.

"Те, що Росія вдерлася в Україну своєю армією, є фактом, який визнають наші міжнародні партнери. Ми сподіваємося отримати обвинувальний висновок протягом трьох місяців", - сказав він.

Своєю чергою посол України з особливих доручень Антон Кориневич зазначив, що наявність обвинувального висновку й ордеру на арешт Путіна чи міністра оборони РФ Сергія Шойгу "буде великим кроком вперед у досягненні справедливості".

Дипломат також додав, що кілька міжнародних партнерів погодилися створити трибунал. Однак не розповів, хто саме дав свою позитивну відповідь.