ua en ru

Україна планує приєднатися до угоди СОТ про держзакупівлі в 2014 р., - Мінекономрозвитку

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) планує у 2014 р. завершити приєднання до угоди Світової організації торгівлі (СОТ) про державні закупівлі. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Для реалізації таких планів міністерство розробило пропозиції щодо гармонізації національного законодавства, яке регламентує сферу держзакупівель відповідно до вимог Європейського Союзу. Ці пропозиції були передані на розгляд профільного комітету СОТ під час його чергового засідання 18 жовтня, в якому взяла участь українська урядова делегація.

"Представники комітету СОТ з питань державних закупівель виявили інтерес до наших пропозицій, вони відзначили високий рівень підготовки української делегації і звернули увагу на поточну роботу з приведення українського законодавства та системи державних закупівель у відповідність до законодавства ЄС", - повідомив директор Департаменту державних закупівель та держзамовлення Мінекономрозвитку Андрій Рубан.

Як зазначають в міністерстві, завдяки розвитку взаємин України з СОТ і підписанню угоди з держзакупівель українські компанії отримають доступ до ринків держзакупівель 43 країн, які вже прийняли умови цього документа. Зокрема, за даними Мінекономрозвитку, обсяг операцій на ринку США у сфері держзакупівель за участю іноземних операторів становить 178 млрд дол., на ринку ЄС - 352 млрд дол., Японії - 27 млрд дол.

Нагадаємо, про намір України приєднатися до угоди СОТ про держзакупівлі стало відомо на початку вересня 2013 р.