ua en ru

Україна веде переговори про приєднання до угоди СОТ про держзакупівлі, - Прасолов

Україна веде переговори про приєднання до угоди СОТ про державні закупівлі. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає кореспондент РБК-Україна."Тривають переговори щодо приєднання України до угоди СОТ про державні закупівлі. Це має надати українським компаніям доступ до ринків державних закупівель 43 країн - підписантів угоди", - сказав міністр.

Наприклад, на ринку США обсяг угод за участю іноземних операторів оцінюється більш 178 млрд дол., ринок Європейського Союзу - 352 млрд дол., Японії - 27 млрд дол.

Також Ігор Прасолов наголосив, що членство України у СОТ стало доказом створення в Україні прозорого середовища для залучення іноземних інвестицій.

"Якщо розглядати п'ятирічний період до вступу України в СОТ (з 2003 до 2007 року), то річний обсяг прямих іноземних інвестицій, які надходили в Україну, в середньому становив 5,3 млрд дол. У період з 2008 до 2012 року, незважаючи на світову фінансову кризу (і як наслідок - обмеженість світових потоків капіталу), приплив прямих іноземних інвестицій зріс до 7,5 млрд дол. в середньому за рік", - пояснив міністр.