ua en ru

Україна передала Німеччині та Франції списки заручників в РФ

Україна передала Німеччині та Франції списки заручників в РФ Фото: саміт G20

На саміті G20 в Китаї буде відбуватися двостороння зустріч

Напередодні саміту G20 Україна передала керівникам Німеччини і Франції списки українських політв'язнів в РФ і військовополонених. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі "5 каналу".

"На саміті G20 в Китаї не буде відбуватися тристороння зустріч, тому українська сторона передала керівниками Франції та Німеччини, які будуть зустрічатися з Путіним списки українських політв'язнів в Росії і військовополонених на Донбасі", - заявила Климпуш-Цинцадзе.


Як наголошується, зустріч у тристоронньому форматі не відбудеться під час саміту G20 в Китаї, але буде двостороння зустріч, на і піднімуть питання України.

"І ми знаємо, що передали і канцлеру Ангелі Меркель і президенту Франції Франсуа Олланду списки наших політичних в'язнів на території Росії, і списки заручників на окупованих територіях, і ми очікуємо, що вони зі свого боку будуть наполягати на їх негайному звільненні", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обговорять можливість екстрадиції Фетхуллаха Гюлена, який підозрюється у причетності до перевороту в Туреччині, на саміті G20 у Китаї.