ua en ru

Україна засудила показ у Польщі французького фільму про Майдан

Україна засудила показ у Польщі французького фільму про Майдан Фото: афіша фільму

Фільм Морейри у посольстві назвали "брехливим і маніпулятивним"

Українські дипломати в Польщі висловили обурення тим, що один із провідних польських комерційних телеканалів TVN24 показав у своєму ефірі 21 лютого фільм французького режисера Поля Морейри "Україна: Маски революції". Про це заявляє прес-служба Посольства України в Польщі у Facebook.

За словами українських дипломатів, фільм Морейри є "брехливим і маніпулятивним".

"Найбільш болюче те, що цей фільм польський телеканал "приурочив" до другої річниці Революції Гідності", - констатували у відомстві.

Звертаючись до глядачів телеканалу, посольство наголошує на тому, що їх ввели в оману.

"Два роки тому українці на Майдані пішли під кулі, захищаючи європейські цінності, честь і гідність народу, право обирати своє європейське майбутнє. І сьогодні вони продовжують жертвувати життям, щоб утвердити незалежність України та зупинити імперські апетити російського агресора, які загрожують демократичному світу, у тому числі Польщі", - наголошено в заяві.

У зв'язку з цим посольство вимагає пояснень від телеканалу TVN24, "чому з безлічі існуючих об'єктивних картин про події Майдану було обрано саме цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції Гідності".

"Просимо також у подальшому проявляти обачливість та не підігравати тим силам, які виступають не лише проти європейської України, але й проти європейської Польщі та дружніх українсько-польських відносин", - звернулися дипломати.

Критика на адресу цього французького фільму про Майдан раніше пролунала й у самій Франції: посольство України та низка французьких журналістів назвали фільм пропагандистським і таким, що спотворює реальні події в Україні.

Заява Посольства України в Республіці ПольщаПосольство України у Польщі розчароване недружнім жестом польського телека...

Опубліковано Посольство України в Республіці Польща/The Embassy of Ukraine in Warsaw 21 лютого 2016 р.

Нагадаємо, днями Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило 21 фільм російського виробництва.