ua en ru

Держкіно заборонило ще 21 російський фільм

Держкіно заборонило ще 21 російський фільм Фото: голова Держкіно Пилип Іллєнко

На сьогоднішній день Держкіно заборонило вже 423 фільму та серіалу

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонив 21 фільм російського виробництва. Про це повідомив голова Держкіно України Пилип Іллєнко у Facebook.

За словами Іллєнка, дане рішення прийнято у зв'язку з тим, що учасники зйомок цих кінострічок внесені Міністерством культури України в перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

"Сьогодні були анульовані прокатні посвідчення та скасована державна реєстрація на фільми з участю Сергія Безрукова, Федора Бондарчука, Йосипа Пригожина та Олега Газманова. Деякі фільми з участю цих осіб було вже заборонені раніше, на інших підставах. Крім того, ще в 2014 році були заборонені стрічки з участю Івана Охлобистіна і Михайла Пореченкова", - пояснив Іллєнко.

Розпорядженням анульовані прокатні посвідчення 21 фільму. У їх числі "У червні 41-го" Олександра Франскевича-Лайе, "Висоцький. Спасибі, що живий" Петра Буслова, "Джентльмени, удачі!" Олександра Баранова та Дмитра Кисельова, "Майстер і Маргарита" Володимира Бортка, "Сталінград" Федора Бондарчука, "Я залишаюся" Карена Оганесяна та ін

Іллєнко нагадав, що всього на сьогоднішній день в рамках захисту інформаційного простору України Держкіно заборонило вже 423 фільму та серіалу.

Сьогодні було підписано ряд наказів на виконання положень Закону України “Про кінематографію” у частині анулювання пуття...

Опубліковано Philip Illienko 18 лютого 2016 р.

Нагадаємо, в кінці січня російський телеканал "Комедія ТБ" вилучено з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції в Україні.

Під час моніторингу ефіру телеканалу регулятор зафіксував розміщення аудіовізуальних творів, заборонених для демонстрації на території України, і фільмів з участю осіб, які внесені Міністерством культури України в перелік осіб, що загрожують національній безпеці України, та розміщення комерційної реклами.