ua en ru

Україна засудила напад на аеропорт у Ємені

Україна засудила напад на аеропорт у Ємені Фото: Міністерство закордонних справ України (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Міністерство закордонних справ України засудило напад на аеропорт Адена. Україна розглядає терористичний акт як спробу замаху на членів легітимного уряду Ємену.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає прес-служба відомства.

"Розглядаємо цей терористичний акт як спробу замаху на членів легітимного і міжнародно визнаного уряду Ємену. Напад має на меті підірвати зусилля, зокрема в рамках реалізації Ер-Ріядівської угоди, щодо стабілізації безпеки, політичної та гуманітарної ситуації в Ємені", - заявив він.

Також Міністерство висловило співчуття сім'ям загиблих та побажав скорішого одужання постраждалим.

"Україна незмінно підтримує територіальну цілісність і суверенітет Єменської Республіки. Висловлюємо солідарність з новосформованим урядом і народом Ємену в їх прагненні та зусиллях для досягнення довгоочікуваного миру і злагоди в країні", - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, 30 грудня аеропорт міста Аден піддався обстрілу під час прибуття літака з новосформованим урядом Ємену. Міністри в результаті атаки не постраждали.

Жертвами обстрілу єменського аеропорту стали майже 30 осіб. Ще десятки людей отримали поранення. Також в результаті обстрілу загинув співробітник Червоного Хреста.

Пізніше стався вибух біля президентського палацу в Адені, де розмістили уряд після обстрілу аеропорту.