ua en ru

Україна до закінчення опалювального сезону вийде з найбільшим залишком газу в ПСГ за останні 5 років

Україна до закінчення опалювального сезону вийде з найбільшим залишком газу в ПСГ за останні 5 років Фото: Україна до закінчення опалювального сезону вийде з найбільшим залишком газу в ПСГ за останні 5 років

Однією з причин таких результатів є збільшення реверсу з Європи

Україна до закінчення опалювального сезону вийде з найбільшим залишком газу в ПСГ за останні 5 років. Про це повідомив президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів в інтерв'ю опублікованому на сайті оператора ГТС.

"По-перше, було достатньо газу закачано в підземні газосховища, і ми вийдемо за останні п'ять років з найбільшим залишком - більш 9 млрд м куб. природного газу буде зберігатися по закінченні опалювального сезону в наших ПСГ", - сказав Прокопів.

Однією з причин, завдяки якій вдалося досягти таких результатів, президент компанії називає збільшення реверсу з європейської сторони.

"Нам вдалося збільшити реверс зі Словаччини з 8 млрд куб. м на рік до 15 млрд куб. м або на 40 млн м куб. в добу, а також використання інших потоків. Це дало можливість диверсифікації та практичної незалежності від Росії під час опалювального сезону", - зазначив він.

Нагадаємо, "Укртрансгаз" в 2015 заощадив на скорочення споживання газу для власних потреб 2,2 млрд грн.