ua en ru

Україна схвалила проект Декларації глав держав СНД про подальший розвиток співробітництва

Українська сторона схвалила низку рішень Ради міністрів закордонних справ СНД, зокрема: щодо проекту Декларації глав держав - учасниць СНД про подальший розвиток співробітництва; щодо підготовки до святкування 70-ї річниці Перемоги; щодо плану пріоритетних заходів у сфері гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД на 2013-2014 рр. та низку інших. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

На засіданні були погоджені проекти рішень глав держав СНД щодо подальшого розвитку співробітництва в рамках Співдружності незалежних держав, а також взаємодії у соціальній, культурно-гуманітарній, екологічній сферах.

В Ашгабаті міністр закордонних справ Костянтин Грищенко провів двосторонні зустрічі з міністрами закордонних справ Туркменістану, Білорусі, Вірменії, Таджикистану та Казахстану, у ході яких були обговорені актуальні питання двостороннього співробітництва, розвитку торговельно-економічних відносин, графіки двостороннього політичного діалогу, питання взаємодії у рамках міжнародних організацій, зокрема у контексті головування України в ОБСЄ у 2013 р.

Читайте також: Янукович підписав закон про ратифікацію угоди з СНД про боротьбу з торгівлею людьми