ua en ru

Україна обговорила з Інтерполом співробітництво у боротьбі з кібер - і наркозлочинами

Україна обговорила з Інтерполом співробітництво у боротьбі з кібер - і наркозлочинами Фото: Арсен Аваков (kmu.gov.ua)

З генсеком Інтерполу були визначені основні вектори взаємодії

Україна обговорила з Інтерполом співробітництво у боротьбі з кібер - і наркозлочинами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) за результатами зустрічі глави МВС Арсена Авакова з генсеком Інтерполу Юргеном Штоком.

"Обмін оперативною інформацією в рамках кримінальних проваджень, участь у спільних заходах з розслідування з широкого кола злочинів, а також аналіз оперативної інформації - дуже важливий вектор взаємодії між Національною поліцією України і Міжнародною організацією кримінальної поліції - Інтерпол у боротьбі з загальнокримінальною злочинністю", - заявив Аваков

За його словами, з генсеком Інтерполу були визначені основні вектори взаємодії, зокрема у сфері кібер - та наркозлочинності, доступу України до телекомунікаційної системи I / 24-7 за технологією FIND та недопущення зловживань Росією інструментами Інтерполу.

Наголошується, що телекомунікаційна система Інтерполу І-24/7 являє собою захищену від стороннього доступу мережу з обмеженим колом користувачів, що за своєю глобальністю не має аналогів у світі і є ефективним інструментом міжнародного співробітництва правоохоронних органів.

Так, завдяки впровадженню цієї системи всі підрозділи Національної поліції будуть мати доступ до баз даних Інтерполу. Аваков підкреслив, що в 2018 році в Міжнародну організацію кримінальної поліції МВС України направить ще двох поліцейських.

Україна обговорила з Інтерполом співробітництво у боротьбі з кібер - і наркозлочинамиУкраїна обговорила з Інтерполом співробітництво у боротьбі з кібер - і наркозлочинамиУкраїна обговорила з Інтерполом співробітництво у боротьбі з кібер - і наркозлочинами

Фото: зустріч глави МВС з генсеком Інтерполу (mvs.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Авакова, що Україна і Франція підпишуть угоду про взаємне визнання водійських прав.