ua en ru

Україна і ОБСЄ внесли свої кандидатури до підгруп контактної групи

Україна і ОБСЄ внесли свої кандидатури до підгруп контактної групи Фото: Євген Перебийніс

Росія поки не внесла своїх кандидатів

Україна і ОБСЄ внесли свої кандидатури до підгруп контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Важливим кроком на шляху імплементації мінських домовленостей стало призначення діючих представників ОБСЄ в підгрупи в рамках тристоронньої групи. Ними стали у підгрупі з питань безпеки керівник СММ, посол Ертугрул Апакан; в робочій підгрупі з політичних справ - посол П'єр Морель, у підгрупі з економічних справ - Томас Міроу, і в підгрупі з гуманітарних справах - Хайді Тальявіні", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що Україна вітає такі рішення і "щиро сподівається, що ці призначення будуть сприяти ефективної та успішної роботи тристоронньої контактної групи для забезпечення неухильного виконання мінських домовленостей".

"Українська сторона також внесла кандидатури до складу цих чотирьох підгруп. Сподіваємося, що після внесення своїх кандидатур Російською Федерацією РФ можна буде очікувати негайного старту роботи цього механізму. Ми долучаємося до заклику трійки ОБСЄ щодо якнайшвидшого проведення першої зустрічі робочих підгруп в Мінську", - заявив представник МЗС.

Нагадаємо, штаб АТО викрив ОБСЄ в неправдивій інформації про обстріл.