ua en ru

Штаб АТО викрив ОБСЄ в неправдивої інформації про обстріл

Штаб АТО викрив ОБСЄ в неправдивої інформації про обстріл Фото: місія ОБСЄ "не помітила" 15 обстрілів бойовиками українських військових

Дані штабу АТО розходяться з інформацією місії ОБСЄ на Донбасі

Командування штабу антитерористичної операції (АТО) спростувало інформацію спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ про кількість зафіксованих в районі н. п. Широкіно обстріл контрольованої українськими військовими території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"На офіційному веб-сайті СММ ОБСЄ поширена інформація, з якої випливає, що протягом дня 26 квітня спостерігачі місії в районі населеного пункту Широкіно Донецької області зафіксували в цілому 413 пострілів з озброєння різних типів, які нібито були здійснені підрозділами Збройних Сил України в напрямку території, контрольованої незаконними збройними формуваннями окремих районів Донецької області", - сказано в повідомленні.

При цьому, додали в Міноборони, за цей же проміжок часу на контрольованій Україною території спостерігачами СММ ОБСЄ було зафіксовано лише 2 вибуху від артилерійських снарядів калібром 122 мм на східній околиці н. п. Бердянське Донецької області.

"Командування штабу АТО офіційно заявляє, що оприлюднені СММ ОБСЄ дані не відповідають інформації про обстріл контрольованої Україною території, зафіксованих штабом АТО в секторі "М", - підкреслили в прес-службі.

За даними штабу, протягом зазначених доби було зафіксовано 17 випадків відкриття вогню по позиціях ВСУ, на що підрозділи ЗСУ 8 разів відкрили вогонь у відповідь.

"Ця інформація побічно підтверджується даними, отриманими Загальним центром контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін від представників окремих районів Донецької області, які здійснювали моніторинг режиму припинення вогню на посту спостереження", - зазначили в Міноборони.

Командування АТО, додали в прес-службі, вважає, що випадки поширення СММ ОБСЄ недостовірної та неповної інформації є неприпустимим і наполягає на необхідності якнайшвидшого вирішення питання про встановлення СММ ОБСЄ веб-камер для спостереження в гарячих точках вздовж всієї лінії зіткнення.

Нагадаємо, напередодні бойовики в третій раз за 4 дні не пустили ОБСЄ в Широкіно.