ua en ru

Україна ніколи не погодиться з окупацією Криму, - Джемілєв

Україна ніколи не погодиться з окупацією Криму, - Джемілєв Фото: Мустафа Джемілєв (mip.gov.ua)

Це Джемілєв заявив у відповідь на коментар президента Чехії щодо Криму

Україна ніколи не погодиться з окупацією Криму і не має наміру торгувати своєю свободою і незалежністю. Про це лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, запрошений на заходи, приурочені до 50-річчя окупації Чехословаччини Радянським Союзом, заявив президенту Чехії Мілоша Земану, відео мітингу біля посольства Росії в Празі опубліковане в Facebook.

"Ми в Україні дуже вдячні за позицію чеського керівництва, яке підтримує територіальну цілісність України, не визнає окупацію Криму, підтримує санкції Європейського союзу проти країни-окупанта", - сказав Джемілєв.

Щоправда, додав він, цього не можна сказати про всіх громадян Чеської республіки.

Виступ Мустафи Джемілєва на мітингу біля посольства Росії в Празі

Опубліковано Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Понеділок, 20 серпня 2018 р.

"Є у вас люди, які говорять, що потрібно погодитися з окупацією, що потрібно просто попросити у Росії гроші за окупацію і погодитися з окупантами. Ви, напевно, зрозуміли про кого я веду мову - це ваш президент Мілош Земан. Він сказав, що ми маємо попросити у Путіна, щоб він нам знизив трошки ціну за газ і трошки заплатив, і на цьому можна забути про окупацію Криму. Так от я хочу сказати: "Пане Земане, Україна не та країна, яка торгує своєю свободою і батьківщиною. Ми будемо відстоювати незалежність і цілісність нашої держави і звільнення до останнього сантиметра своєї території", - заявив Джемілєв.

За його словами, в даний час в окупованому Криму встановлений режим, "який набагато гірший радянського тоталітарного режиму - це бандитський режим".

Нагадаємо, що Україна підготує претензію до РФ про збитки від оккупації Криму та Донбасу.

Додамо, Петро Порошенко у ході виступу на саміті Україна-Євросоюз 9 липня в Брюсселі заявив, що економічні втрати внаслідок російської агресії проти України склали 100 млрд євро.