ua en ru

Україна не забороняла віце-прем'єру РФ Рогозіну пролітати над Україною, - МЗС

Україна не чинила жодних перешкод для прольоту над свою територією літака з російською урядовою делегацією.

Україна не чинила жодних перешкод для прольоту над свою територією літака з російською урядовою делегацією. Про це заявили у Міністерстві закордонних справ України, повідомляє "5 канал".

У МЗС відмовились коментувати слова Рогозіна, який у соцмережах скаржився на заборону прольоту та перехоплення російського борту над Україною.

"Тому, що пише Рогозін, ми взагалі не віримо, тому що перша інформація, про яку він писав - нібито Україна не дала йому повітряний простір для поїздки в Молдову - зовсім не відповідає дійсності. Тому зараз я навіть не бачу доречним взагалі коментувати його фрази, у нас, я думаю, є набагато більш важливіші питання, ніж стежити за його пересуванням. Насправді, як мені пояснили в "Украерорух", що навіть теоретично заборон ніяких українська сторона не може видавати - лише у випадку, якщо існує заборгованість по аеронавігаційним зборам, тоді така заборгованість швидко врегульовується і жодних перешкод для транзиту повітряним простором українська сторона не створює", сказав заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

Тим часом, слова російського урядовця про перехоплення літака спростували і у Міністерстві оборони.

Нагадаємо, Рогозін 8 травня написав у своєму Twitter, Україна не пустила в свій повітряний простір його літак, який прямував у Кишинів.