ua en ru

Україна не має показників економічного розвитку, відповідних її розмірам, - експерт

На сьогоднішній день Україна не має тих показників економічного розвитку, які відповідають її розмірам. Таку думку на початку Київського інвестиційного форуму висловив редактор Financial Times у Східній Європі Ніл Баклі.

"Всі ми відчуваємо, що Україна не допрацьовує в плані досягнення показників економічного розвитку для країни такого розміру... Незважаючи на реалізацію пенсійної реформи, з якою прийшов цей уряд, за висновками досліджень про стан ведення бізнесу Світового банку та деякими рейтингами... ми як журналісти говоримо, що виникають питання щодо інвестиційного клімату. Прямі іноземні інвестиції в Україну в сухому підсумку начебто непогані - 50 млрд дол.. Але це дуже сильно відстає від партнера по Євро-2012 - Польщі", - зазначив він.

Він також підкреслив, що за останній рік приплив іноземних інвестицій в Україну склав 4,7 млрд дол., що все-таки менше рівня попереднього року. "Сподіваюся, ми побачимо, що зроблено і потрібно зробити, щоб поліпшити інвестиційний клімат Києва і країни в цілому", - сказав Баклі.

Зазначимо, згідно з даними Держстату, обсяг прямих інвестицій в економіку України з країн ЄС на 31 грудня 2011 р. склав 39,4 млрд дол, що становить 79,8% загального обсягу інвестицій в Україну. За підсумками 2011 р. обсяг прямих інвестицій в економіку України з країн ЄС склав 4 млрд дол.