ua en ru

Україна не буде виконувати рішення іноземного суду, прийняті щодо можливого позову Тимошенко, - Мін'юст

Україна не буде виконувати рішення іноземного суду, прийняті щодо можливого позову екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це журналістам після засідання Кабінету міністрів України заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо хтось хоче судитися за кордоном, то це питання суверенітету, в т. ч. юридичного. І якщо, скажімо, громадяни Сінгапуру почнуть подавати в українські суди, з'ясовувати свої стосунки, я думаю, що у вас реакція буде прогнозована. Те, що пропонується, нічим не відрізняється", - сказав Лавринович.

На уточнююче питання, чи буде виконуватися в Україні рішення суду, Лавринович сказав: "Ні. Є питання державного суверенітету кожної держави, є питання юридичного суверенітету, є питання правових систем. У нас є зобов'язання виконання лише тих рішень, які за міжнародними договорами, конвенціями держава взяла на себе зобов'язання виконувати".

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що злочини, в яких звинувачується екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, вчинені за її участі. У свою чергу, захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко звернеться з позовом до судів інших країн у зв'язку із звинуваченнями Президента в її адресу.