ua en ru

Україна не буде приймати жодного документа щодо перенесення набрання чинності ЗВТ з ЄС, - МЗС

Україна не буде приймати жодного документа щодо перенесення набуття чинності зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Україна не буде приймати жодного документа щодо перенесення набуття чинності зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Про це РБК-Україна повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Немає необхідності для України робити якийсь документ. Це прерогатива ЄС - визначати обсяг тимчасового застосування", - сказав він. На уточнююче питання, чи буде Україна готувати такий документ, він відповів: "Ні, не будемо".

29 вересня 2014 р. міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що Росія задоволена рішенням ради ЄС, який погодив перенесення на кінець 2015 р. запуск зони вільної торгівлі з Україною. При цьому російський міністр висловив сподівання, що Україна прийме відповідний документ.

Нагадаємо, 29 вересня 2014 р. Рада ЄС схвалив перенесення до кінця 2015 р. набрання чинності зони вільної торгівлі між ЄС і Україною. При цьому до кінця 2015 р. продовжено торговельні преференції з боку ЄС щодо України.

У середині вересня 2014 р. прем'єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, згідно з якою РФ збільшить мита на українські товари через 10 днів після запуску ЗВТ між Україною та ЄС.