ua en ru

Україна і НАТО підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступом

Україна і НАТО підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступом Фото: голова СБУ Василь Грицак

Підписання угоди - це ще один крок щодо поглиблення співпраці між Україною та НАТО

Україна і НАТО підписали міжнародну угоду про охорону інформації з обмеженим доступом. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Від України угоду підписав глава СБУ Василь Грицай, з боку НАТО - директор офісу безпеки Альянсу Тодд Браун.

Таким чином, угода деталізує процедури взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, передбачені спільною Угодою про безпеку між Україною та НАТО від 1995 року, і має наблизити відповідні національні процедури до НАТОвських стандартів.

"Підписання угоди - це ще один крок щодо поглиблення співпраці між Україною і НАТО", - зазначив глава СБУ Василь Грицак.

Він додав, що для країни підтримка Альянсу в розвитку сектора безпеки дуже важлива.

Україна і НАТО підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступомУкраїна і НАТО підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступом

Фото: Україна і НАТО підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступом

"Сьогодні Служба активно реформується з урахуванням досвіду НАТО", - підкреслив Василь Грицак. За його словами, концепція реформування, яка знаходиться на розгляді РНБО, передбачає перетворення СБУ на дійсну службу безпеки, яка відповідає стандартам НАТО.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс (НАТО) буде нарощувати допомогу Україні у посиленні її обороноздатності та реформуванні національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.