ua en ru

НАТО збільшить допомогу Україні для досягнення стандартів альянсу

НАТО збільшить допомогу Україні для досягнення стандартів альянсу Фото: НАТО продовжуватиме допомогати Україні

Представники Північноатлантичного альянсу вважають РФ безпосередньо відповідальною за збройну агресію на сході України

Північноатлантичний альянс (НАТО) нарощуватиме допомогу Україні для посилення її обороноздатності та реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО. Про це представники альянсу повідомили під час засідання комісії Україна-НАТО у Брюсселі, передає прес-служба МЗС.

Під час засідання на рівні послів, у якому взяв участь заступник глави МЗС Вадим Пристайко, обговорювалося поглиблення співробітництва між Україною та НАТО за результатами Варшавського саміту (липень 2016 р.), а також безпекова ситуація на сході України та розвиток мінського та норманського процесів.

"Союзники запевнили в тому, що нарощуватимуть допомогу нашій державі в рамках схваленого на Варшавському саміті НАТО Комплексного пакету допомоги для України з метою посилення її обороноздатності та реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів Альянсу", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Представники держав-членів НАТО також засвідчили незмінність своєї позиції щодо підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, невизнання анексії Криму та підкреслили пряму відповідальності Росії за збройну агресію в східних регіонах України.

Під час засідання також йшлося про необхідність продовження санкцій проти РФ до повного виконання нею своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, Україна хоче долучитися до "Програми посилених можливостей для особливих партнерів НАТО".