ua en ru

Україна налаштована на оборону, а не на наступ, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна повинна зуміти захистити себе в оборонній операції, а не в наступі. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу за підсумками переговорів зі словацької урядовою делегацією, передає кореспондент РБК-Україна.

"Абсолютно зрозуміло, що нам потрібен мир у Європі, але світ в Європі залежить від світу в Україні. І для того, щоб досягти цього світу, Україна повинна мати можливість себе захистити не в наступальною, в оборонній операції. Ми розуміємо те, що класичного військового вирішення цього конфлікту не існує", - заявив Яценюк.

Прем'єр-міністр Словацької Республіки Роберт Фіцо під час брифінгу з Яценюком зазначив, що Словаччина підтримує позицію Президента Франції Франсуа Олланла і канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо мирного вирішення конфлікту на сході України.

"Частина лідерів країн Європейського Союзу переконана в тому, що цей конфлікт неможливо вирішити військовими методами, тому ми підтримуємо ініціативу пана Олланда і пані Меркель. Ми з паном прем'єр-міністром (України) домовилися і у нас позиція однакова, що найкращою відповіддю на такий криза є процвітаюча, економічно розвинена Україна", - заявив Фіцо.

Він додав, що Словаччина готова поділитися своїм досвідом у проведенні реформ.

Нагадаємо, Яценюк вважає кращим для переговорів по Донбасу "київський формат".