ua en ru

Україна наполягає на скасуванні результатів "виборів" в ДНР/ЛНР, - Геращенко

Україна наполягає на скасуванні результатів "виборів" в ДНР/ЛНР, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Геращенко закликала РФ публічно заявити про невизнання виборів на окупованому Донбасі

Україна наполягає на скасуванні результатів так званих "виборів" у самопроголошених Донецькій та Луганській "народних республіках". Про це сьогодні в ході XII Наради керівників закордонних дипломатичних місій заявила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений президента з Донбасу Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Геращенко, на засіданнях тристоронньої контактної групи в Мінську сторони не готують закон про вибори на підконтрольних територіях.


"В Мінську жоден закон про вибори не пишеться. І тут є однозначна позиція української сторони, що закон про вибори буде писатися тільки тими, хто має відповідні конституційні повноваження", - заявила Геращенко.

Вона також зазначила, що в Мінську обговорюються тільки передумови, за яких можуть бути проведені вибори на окупованих територіях.

"Насправді ми обговорюємо закон про місцеві вибори. Україна наполягає на тому, що повинні бути скасовані всі ці псевдовибори, які ми не визнавали, не визнаємо і ніколи не визнаємо", - додала Геращенко.

При цьому вона підкреслила, що РФ повинна публічно заявити про те, що вона не визнає псевдовиборів на Донбасі.

Нагадаємо, раніше член політичної підгрупи мінської контактної групи по Донбасу Ольга Айвазовська заявила, що законопроект про вибори на окупованому Донбасі поки не розглядається.