ua en ru

Україна направить спостерігачів на військові навчання РФ в Білорусі

Україна направить спостерігачів на військові навчання РФ в Білорусі Фото: глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко (wikipedia.org)

Україна направить двох верифікаторів на навчання "Захід-2017"

Українська сторона підтвердила факт запрошення представників України для спостереження за ходом військових російсько-білоруських навчань "Захід 2017", які повинні відбутися на території Республіки Білорусь. Про це повідомляє прес-служба Генштабу Збройних Сил України (ЗСУ).

У Генштабі ЗСУ заявили, що на запрошення білоруської сторони в період з 16 по 20 вересня за ходом навчань спостерігатимуть два українських верифікатори.

"Відповідно до положень Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки України отримала від Республіки Білорусь офіційне запрошення до участі двох представників Збройних Сил України в спостереженні за військовою діяльністю під час проведення етапу практичних дій військ (сил) в рамках спільного стратегічного навчання "Захід - 2017" на території Республіки Білорусь період 16 - 20.09.2017", - повідомляють в Генштабі.

Відзначається, що крім України, запрошення до спостереження за навчаннями отримали Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Швеція та Естонія.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що чисельність російських військ в навчаннях "Захід-2017" оцінюється в 240 тис. чоловік.