ua en ru

Україна направила ноту протесту РФ з-за відправки "гумконвоя" на окупований Донбас

Україна направила ноту протесту РФ з-за відправки "гумконвоя" на окупований Донбас Фото: МЗС України (РБК-Україна)

23 листопада РФ направила черговий так званий "гуманітарний конвой" на окупований Донбас

Міністерство закордонних справ України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації припинити направлення на територію України так званих "гуманітарних конвоїв". Про це повідомляє прес-служба українського відомства.

"МЗС висловлює протест у зв'язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на територію України так званих "гуманітарних конвоїв". Зокрема, 23 листопада вкотре державний кордон України незаконно перетнули 53 автомобіля 71-го т. н. "гумконвоя", - йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, ввезення гуманітарної допомоги" відбувся з порушенням норм і принципів міжнародного права, зокрема, непорушності кордонів, національного законодавства України та інших узгоджених модальностей, у тому числі про необхідність супроводу вантажу представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

У зв'язку з цим МЗС України направив російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету України і неухильно дотримуватися міжнародного права і законодавства України.

Нагадаємо, 23 листопада Російська Федерація направила черговий так званий "гуманітарний конвой" на окупований Донбас. Повідомлялося, що вранці 71-я колона МНС Росії вирушила у бік кордону з окупованим Донбасом.