ua en ru

Україна направила кредиторам нові пропозиції щодо реструктуризації боргу

Україна направила кредиторам нові пропозиції щодо реструктуризації боргу Фото: Наталія Яресько

Мінфін пропонує провести зустріч з реструктуризації 6 серпня

Міністерство фінансів України сьогодні, 4 серпня, направив Спеціального комітету кредиторів нові пропозиції щодо реструктуризації суверенного і гарантованого державою боргу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.

"Сьогодні Міністерство фінансів направило оновлене пропозицію щодо реструктуризації суверенного і гарантованого державою боргу Спеціальному комітету кредиторів. З урахуванням часу, необхідного для юридичного оформлення пропозиції по реструктуризації, поточний тиждень буде мати вирішальне значення для переговорів", - йдеться в повідомленні.

Мінфін запропонував кредиторам провести зустріч з реструктуризації боргу у четвер, 6 серпня, у Лондоні (Великобританія).

"Міністерство закликає кредиторів взяти участь у зустрічі в Лондоні на вищому рівні в четвер", - зазначили у Мінфіні.

Також Мінфін вітав успішне перепрофілювання єврооблігацій "Ощадбанку" з погашенням в 2016 і 2018 роках загальним обсягом 1,2 млрд дол. Міністерство закликало інших міжнародних кредиторів "Одащбанка" швидко домовитися на аналогічних умовах.

Нагадаємо, зустріч між українським урядом і кредиторами щодо реструктуризації пройшла в середині липня. Тоді ніяких певних домовленостей досягти не вдалося. "Ми (Україна і кредитори, - ред.) поки не домовилися, але великі кроки зробили в розумінні один одного. Ви розумієте, тут мова йде про десятки розбіжностей у думках, цифри, статистику, бачення того, як буде рости економіка, не буде рости в статистиці, яка є базою нашої моделі. Ми сьогодні тут зблизилися з декількох питань", - повідомляла Яресько.

Також, за словами міністра фінансів, переговори з кредиторами були довгі і суттєві. А після відбулася тристороння зустріч з Міжнародним валютним фондом, де вирішувалися додаткові питання.

"Тобто, сьогодні, я думаю, прогрес був. Ми сподіваємося, що на наступному тижні - наступний раунд, і зближуємось з кожним разом", - впевнена глава Мінфіну.