ua en ru

Україна має намір у жовтні-січні імпортувати з Південної Африки по 250 тис. т вугілля щомісяця, - Гройсман

Україна має намір у період з жовтня 2014 р. по січень 2015 р. імпортувати з Південної Африки по 250 тис. т вугілля щомісяця.

Україна має намір у період з жовтня 2014 р. по січень 2015 р. імпортувати з Південної Африки по 250 тис. т вугілля щомісяця. Про це сьогодні на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже є перші контракти щодо вугілля з Південної Африки. І ми буквально щомісяця (жовтень, листопад, грудень і січень) будемо отримувати по 250 тис. тонн", - заявив Гройсман.

При цьому він зазначив, що Україна розраховує отримати першу партію в 250 тис. т вугілля вже у жовтні, "можливо днів через 10".

Відзначимо, за даними Держстату, видобуток вугілля в Україні в серпні знизився на 59,5% і склав 2,2 млн т.

Раніше агентство Reuters з посиланням на ДП "Держзовнішінформ" повідомляло, що Україна буде змушена витратити на закупівлю вугілля за кордоном до 700 млн дол. у 2014 р. через дефіцит.

Нагадаємо, на початку вересня 2014 р. голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявив, що в області через бойові дії не працюють 70% шахт.