ua en ru

Україна має намір провести переговори щодо закупівлі скрапленого газу в США

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко в ході візиту в США наступного тижня має намір провести переговори щодо закупівлі скрапленого газу. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу. "Враховуючи те, що Америка на сьогодні має найдешевший газ і ми знаємо про плани американського уряду збільшити його експорт, у нас буде присутня прикладна частина цих переговорів, що стосується можливості закупівлі скрапленого газу також в Америці", - сказав він.

Міністр зазначив, що вартість газу на СПГ-терміналі в Луїзіані складає близько 80 дол. за тис. куб. м. "Мета для нас важлива, і важливо, щоб ми провели наочні і практичні переговори з нашими американськими партнерами", - підкреслив міністр.

На кінець травня поточного року запланована трибічна зустріч України, Катара і Туреччини з питань поставок цього газу і проходження танкерів по Босфорській протоці.

При цьому Бойко відзначив, що Україна в переговорах з Росією по газу і надалі відстоюватиме свої національні інтереси. За його словами, якби питання ціни російського газу для України можна було вирішити легко, це б давно вже відбулося.

Нагадаємо, раніше Бойко заявив, що Україна розглядає можливість використання плавучих заводів скраплення газу.