ua en ru

Україна має намір приєднатися до Декларації глобального антикорупційного саміту

Україна має намір приєднатися до Декларації глобального антикорупційного саміту Фото: глава ДФС України Роман Насиров

Нова антикорупційна стратегія буде прийнята в 2017 році

Україна має намір приєднатися до загальної Декларації глобального антикорупційного саміту. Про це на глобальному антикорупційному саміті в Лондоні заявив голова Державної фіскальної служби України Роман Насиров, передає його прес-служба.

"Більше ніж 40 країн і міжнародних організацій приєднуються до загальної Декларації глобального антикорупційного саміту і висловили повну підтримку цього заходу. Україна - одна з них. Ми беремо на себе зобов'язання виконувати положення Декларації та здійснювати конкретні кроки, озвучені на саміті, для реалізації нової антикорупційної стратегії та плану дій, які будуть прийняті в 2017 році", - зазначив Насиров.


Так, згідно Антикорупційної декларації Україна зобов'язується перевіряти точність інформації про кінцевих бенефіціарів компаній; впроваджувати міжнародні стандарти боротьби з відмиванням грошей; зменшувати можливості для корупції в зонах високого ризику, а також працювати з іншими країнами, міжнародними організаціями та громадянським суспільством щодо впровадження міжнародних стандартів антикорупційної діяльності.

"Разом з 40 іншими країнами та представниками організацій ми узгодили остаточний варіант Декларації по боротьбі з корупцією і комюніке. Таким чином, міжнародне співтовариство проявило твердий намір застосовувати всі можливі заходи як всередині країни, так і на міжнародному рівні, щоб знищити корупцію у всіх можливих областях", - підкреслив Насиров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір приєднатися до міжнародної системи обміну податковою інформацією.