ua en ru

Україна має намір приєднатися до міжнародної системи обміну податковою інформацією

Україна має намір приєднатися до міжнародної системи обміну податковою інформацією Фото: Роман Насіров, голова ДФС

Про це заявив глава ДФС на зустрічі з керівником Податково-митної адміністрації при Мінфіні Австрії

Голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров заявив про те, що Україна готова приєднатися до угоди про обмін податковою інформацією, повідомляє прес-служба ДФС.

У повідомленні йдеться, що питання міжнародного співробітництва в податковій і митній сферах стало ключовою темою переговорів між главою ДФС України і генеральним директором Податково-митної адміністрації при Міністерстві фінансів Австрії Гансом-Георгом Крамером, які пройшли сьогодні в м. Відень (Австрія).


У рамках цієї зустрічі, голова Роман Насіров зазначив, що виявлення кінцевих бенефіціарів офшорних компаній є стратегічно важливим для України і додав: "ми готові приєднатися до угоди між країнами щодо автоматичного обміну податковою інформацією".

На думку глави ДФС, приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією дозволить фіскальної службі вже з початку 2017 року отримувати дані з інших країн про іноземні і офшорні компанії українських резидентів, відкриті ними рахунки, а також виявляти порушення податкового законодавства країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України в рамках дерегуляції пропонує спростити обмін податковими даними про фіскальному статус суб'єктів господарювання.