ua en ru

Україна має намір подати протягом наступного тижня позов до "Газпрому" в Стокгольмський арбітраж, - Петренко

НАК "Нафтогаз України" подасть позов до "Газпрому" у Стокгольмський арбітраж протягом наступного тижня, якщо "Газпром" не погодиться на перед арбітражні пропозиції "Нафтогазу".

НАК "Нафтогаз України" подасть позов до "Газпрому" у Стокгольмський арбітраж протягом наступного тижня, якщо "Газпром" не погодиться на передарбітражні пропозиції "Нафтогазу". Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми зацікавлені, щоб позов був поданий якнайшвидше. З урахуванням процедур, які визначені відповідним регламентом Стокгольмського арбітражу, я думаю, що для цього необхідно буде до тижня часу", - заявив Петренко.

Міністр нагадав, що Україна подала до "Газпрому" передарбітражне повідомлення з чітко окресленими питаннями, які, на нашу думку, є спірними.

"29 травня закінчується тридцятиденний термін, протягом якого у "Газпромі" можуть погодитися на передарбітражну пропозицію. Відповідно, з урахуванням позиції, яка у них буде кінцевою, ми доопрацюємо наші позовні вимоги. Якщо гіпотетично вони погодяться на наші вимоги - це буде одна ситуація, якщо ні - це буде однозначно суд", - зазначив Петренко.