ua en ru

Україна має намір до 2015 р визначитися з будівництвом першого енергоблоку ТЕС за японськими технологіями

Україна визначиться до кінця 2014 року, де саме буде побудований перший енергоблок теплоелектростанції з використанням японських технологій.

Україна визначиться до кінця 2014 року, де саме буде побудований перший енергоблок теплоелектростанції з використанням японських технологій. Про це РБК-Україна повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан після переговорів з японською стороною у Києві.

Зокрема, він зазначив, що мова йде поки про будівництво одного енергоблоку.

"Ми починали такий проект в 2009 р. Зараз ми його відновлюємо, і до кінця цього року ми повинні вже мати конкретні обриси, де ми будемо впроваджувати, якої потужності, скільки вугілля. Поки мова йде про роботу над одним блоком 600 МВт", - сказав він.

За його словами, японські технології дозволять на 30% підвищити ефективність українських ТЕС.

"Мова йде про будівництво енергетичних блоків на теплових електростанціях, що працюють на вугіллі. Це високотехнологічні, з хорошими техніко-економічними показниками, які мають ефективність на 30% вище, ніж мають наші теплові електростанції, а це значить, що буде спалюватися менше вугілля. А вироблятися більше електроенергії. Крім того, вони є надзвичайно екологічно чистими", - пояснив міністр.