ua en ru

Україна сподівається на продовження переговорів з Росією на рівні прем'єрів та спікерів

Україна сподівається на продовження переговорів з Росією на рівні прем'єрів і спікерів.

Україна сподівається на продовження переговорів з Росією на рівні прем'єрів і спікерів. Про це на прес-конференції заявив міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо, що все-таки продовжиться той діалог, який сьогодні відбувся на рівні прем'єрів і на рівні керівників парламентів, і російська сторона нам пояснить, що відбувається. Тому що ми не можемо зрозуміти, коли посол Росії при ЄС каже, що там (в Криму) немає російський військових, а Аксьонов (новий прем'єр Криму) говорить, що це російські війська", - заявив Дещиця.

Україна, за його словами, сподівається отримати від Росії інформацію, як, на думку Росії, цю ситуацію вирішити мирним шляхом.

Дещиця також з жалем зазначив, що на даний момент йому не вдається встановити контакт з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

"Поки що діалогу з моїм російським колегою немає, незважаючи на наше звернення про телефонну розмову. Нам не вдалося додзвонитися пану Лаврову, хоча я сподіваюся і запрошую пана Лаврова зустрітися і обговорити ті питання, які існують між Росією і Україною. Я впевнений, що у нас немає розбіжностей, і я готовий вирішувати ці питання мирним шляхом", - зазначив глава МЗС України.

Нагадаємо, сьогодні відбулися телефонні розмови в.о. Президента Олександра Турчинов і спікера РФ Сергія Наришкіна, а також прем'єра України Арсенія Яценюка і прем'єра РФ Дмитра Медведєва. Вони обговорювали рішення ради федерації РФ ввести війська в Україну.