ua en ru

Україна сподівається на об'єктивне розслідування інцидентів щодо українців Федоровича і Якушева, - МЗС

Україна сподівається на об'єктивне розслідування інцидентів щодо українського моряка Олександра Федоровича, який вижив при зіткненні з судном російської берегової охорони в Азовському морі, й члена команди судна Greenpeace Arctic Sunrise Руслана Якушева. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"6 листопада громадянин України Олександр Федорович (раніше затриманий в РФ після інциденту в Азовському морі) прибув в Україну... Генеральне консульство у Ростові-на-Дону забезпечило його повернення... МЗС України вітає рішення російської сторони. Ми сподіваємося на об'єктивне, неупереджене розслідування інциденту, який призвів до загибелі українських громадян", - заявив він.

Перебийніс також повідомив, що "МЗС України продовжує тримати на особливому контролі дане питання".

Крім того, представник МЗС України нагадав, що позиція України щодо другого українського громадянина, заарештованого в Росії в результаті інциденту за участю членів команди судна Greenpeace Arctic Sunrise, Руслана Якушева також не змінилася.

"Ми будемо домагатися його звільнення", - повідомив Перебийніс.