ua en ru

Україна сподівається, що РФ дозволить вивести українську військову техніку з Криму

Україна сподівається, що Росія дозволить вивести українську військову техніку з Криму.

Україна сподівається, що Росія дозволить вивести українську військову техніку з Криму. Про це в ході брифінгу заявив заступник начальника Головного командного центру Збройних Сил України генерал-майор Олександр Розмазнін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо російська сторона піде нам назустріч і надасть можливість повністю вивезти техніку і озброєння, тоді ми виїдемо однозначно з технікою та озброєнням. Ми розглядаємо декілька варіантів. Якщо не дадуть вивести озброєння, то для нас все одно найцінніше - люди. Ми вже відпрацювали схему вивезення і вирішуємо щодо платформ, вагонів і так далі", - заявив Розмазнін.

"Політичне рішення ми маємо. Тепер залишилося правове рішення. Готують місця для розміщення сімей військовослужбовців, готові подальші призначення військовослужбовців на інші частини. Для виводу частин будуть створені коридори. Без коридорів жодна частина виходити не буде. Зараз йдуть переговори. Ми будемо переходити через єдині два пункти пропуску - Чонгар і Перекоп. Зараз все залежить від домовленостей", - зазначив він.

Нагадаємо, 24 березня Рада національної безпеки і оборони України доручив Кабінету Міністрів провести передислокацію українських військових у Криму.