ua en ru

Україна на чотиристоронньої зустрічі буде вимагати скасування рішення РФ про використання військ

Україна на чотиристоронньої зустрічі буде вимагати скасування рішення РФ про використання військ

Україна буде наполягати на скасуванні рішення Ради Федерації Російської Федерації про дозвіл використовувати російські війська на території України на зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств США, ЄС, РФ і України в Женеві 17 квітня. Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Дещиця на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас також важливо, щоб було відкликане рішення парламенту (РФ) про надання дозволу Президента Росії використовувати війська на території України",- заявив Дещиця.

За його словами, сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів вже затверджені відповідні директиви. Дещиця також зазначив, що в ході зустрічі будуть підніматися питання деескалації конфлікту в Україні, виведення російських військ з території України, скасування юридичних рішень по анексії Криму і припинення підтримки терористичних організацій Росією.

Нагадаємо, сьогодні в містах Краматорськ і Слов'янськ Донецької області була помічена військова техніка як під українськими, так і під російськими прапорами.