ua en ru

Ситуація в Україні: останні події

Останні події в Україні. На південному сході України сьогодні триває антитерористична операція.

Останні події в Україні. На південно-сході України сьогодні триває антитерористична операція.

22:30 . Під час штурму сепаратистами військової частини в Маріуполі (Донецька область) поранено більше 10 осіб. Про це повідомляє "Громадське TV". Сепаратисти використовують стрілецьку зброю і "коктейлі Молотова".

22:02. Сепаратисти почали штурм військової частини в Маріуполі (Донецька область). Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на повідомлення місцевих жителів.

22:01. На Керченській переправі йде масоване перекидання російських військ. Про це у Facebook повідомив народний депутат із фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець.

20:12. Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук активіста "Антимайдану" Гната Кромского на прізвисько "Топаз" . Відповідна інформація опублікована у списку розшукуваних осіб на сайті МВС.

19:16. Служба безпеки України оголосила в розшук громадянина Росії Ігоря Стрєлкова, який координує диверсійно-підривну діяльність у південно-східних областях країни.

19:05. У Єнакієвому Донецької області сепаратисти зайняли будівлю виконкому, яку блокували з ранку середи.

18:50. У Луганській області проти самопроголошеного президента Південно-Східної України Анатолія Візира розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

17:31. У Краматорську (Донецька область) чотири українських БТР вирвалися із блокади проросійських активістів. Про це повідомляє видання "ОстроВ" у Тwitter.

16:01. Міністерство оборони України заявляє про захоплення донецькими сепаратистами шести одиниць бронетехніки.

14:10. МВС України: у структурі головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області створені цивільні спецпідрозділу "Донецьк-1", "Донецьк-2" і "Артемівськ".

12:14. Міноборони спростовує інформацію про військову техніку під російськими прапорами у Краматорську.

11:41. У Слов'янськ прибув БТР під прапорами Росії. У той же час, місцеве видання "Славгород" повідомляє, що в місто увійшло шість одиниць військової техніки під прапором РФ.

10:45. В Краматорськ Донецької області увійшло до 10 одиниць бронетехніки з російським прапором, про що написав у Facebook журналіст Артем Шевченко.

Фотогалерея: Військова техніка на вулицях міст Донбасу

10:36. Міноборони: 15 квітня 2014 р., на автомобільній трасі поблизу р. Красний Луч Луганської області невідомі озброєні особи захопили в заручники військовослужбовців однієї з військових частин Збройних сил України.

10:33. Проросійські активісти за підтримки озброєних осіб в камуфляжі захопили 6 бронетранспортерів, які брали участь в антитерористичній операції в місті, і відігнали їх у бік с. Іванівка. Спочатку активісти з георгіївськими стрічками оточили бойові машини і заблокували їх рух. Потім на допомогу до проросійським активістам, як зазначається, прийшли екіпіровані озброєні люди в камуфляжах. Спільними зусиллями вони роззброїли Бтри.

10:31. Видання "Новини Донбасу" пише в Twitter, що в Донецьку захоплено будівлю міської ради.

09:43. В Сумах активісти "Правого сектору" та самооборони будують блокпости на в'їздах в місто з метою запобігання проникнення сепаратистських груп. Як повідомляється, біля блокпостів знаходяться шини, бензин, дрова, бочки, їжа і вода.

09:10. СБУ затримала одного з організаторів масових заворушень у Луганську.

09:06. У Мелітополі Запорізької області співробітники контррозвідки СБ України затримали громадянина України, що прямував у Луганськ для виконання диверсій за завданням російської військової розвідки.

08:59. Жителі Краматорська Донецької області заблокували рух військової техніки.

Ситуація в Україні: останні події

Фото: Twitter/АЗАР

08:50. Представник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук про події в Слов'янську заявив, що російським диверсантам в місті цієї ночі надійшов сигнал на відхід з міста.

08:30. Президент РФ Володимир Путін висловив думку, що Україна знаходиться на межі громадянської війни.

08:23. Група військових спостерігачів шести держав-учасниць ОБСЄ у складі 6 осіб змінила інспекційну місію під керівництвом Польщі, яка перебувала в області 4-5 квітня. Метою місії, яка проходить під егідою Нідерландів, є моніторинг ситуації на північному сході України. Зазначимо, спостерігачі ОБСЄ прибули в Україну на запрошення міністерств оборони та закордонних справ України.

08:11. В районі Слов'янська Донецької області сьогодні в полон сепаратистами захоплені офіцер розвідки і його водій. Доля заручників залишається невідомою.

У Горлівці Донецької області сьогодні вночі в будівлю, де розташоване управління цивільного захисту населення місцевої міської ради, увірвалися п'ятеро людей. Їх обличчя були приховані під масками, самі вони, за словами свідків, були озброєні. В управлінні цивільного захисту населення вибито двері, розбито всі телефони. Імовірно, увірвалися люди шукали зброю. Чергова, яка знаходилася в будинку, не постраждала, проте вона знаходиться в стресовому стані.